dilluns, 26 d’octubre del 2009

UNA GRAN CONSEQÜÈNCIA DEL CANVI CLIMÀTIC

Els corals una gran espècie en perill.

Els corals es componen de múltiples pòlips, que viuen en simbiosi amb algues unicel·lulars, les zooxantel·les. Estes algues produïxen, amb ajuda de la llum solar, sucre, hidrats de carboni i proteïnes, substàncies amb què abastixen al pòlip. A canvi reben adob, en forma d'amoni i fosfat, a través de les secrecions dels corals.
Els corals són extremadament sensibles als canvis de temperatura. L'ideal per al seu desenvolupament és una temperatura de l'aigua entre 25 i 30 °C. Si la temperatura sobrepassa els 30 °C, moren primer les zooxantel·les i després els corals mateixos.
Els esculls de coral cobrixen una superfície aproximada de 280.000 km2. Estos esculls actuen com a escullera davant de les costes i suavitzen els catastròfics efectes de les tempestats tropicals. Des de fa segles, estos esculls contribuïxen a omplir d'arena les platges i, inclús, a generar i protegir illes rocoses sobre les quals viu molta gent.

Ara que ja tenim una idea de que són els corals i especialment de que els passa amb el canvi climàtic i l'aument de les temperatures ens adonarem del gran perill que corren aquest organismes que són tan importants per a la vida.

Una solució curiosa és la que he trobat al diari BBC que proposa congelar-los amb nitrogen líquid per a salvar-los i en un futur quan es regulen les temperatures reintroduir-los al mar evitant així la seua extinció.

Per favor fem entre tots el que pugam per evitar l'aument de les temperatures i l'emisió de diòxid de carboni. Mantenint així sobre el nostre planeta grans espècies com els corals que ens deixen imatges com aquestes:


PD: si algú troba informació relacionada amb aquest tema que la deixe com a comentari d'aquesta entrada. Moltes gràcies.