dimecres, 4 de novembre del 2009

BUFIT CARDIAC

En resposta a la pregunta que ha fet avui  en classe la nostra companya Paula Server sobre el que és un bufit cardíac direm que un bufit cardíac és un so que el cor fa entre batecs. Aquest so es deu a la circulació de la sang a través del cor. És semblant al so que fa l'aigua quan passa per una mànega. Un bufit del cor no vol dir necessàriament que hi haja alguna cosa mal en el cor.
Aquest es pot produir per diverses raons com puga ser un augment del ritme cardíac, una malformació congènita, un deteriorament de les vàlvules cardíaques.
Tal i com he expressat avanç un bufit cardíac no és una malaltia greu, el que passa es que a vegades desenvolupa malalties, la diagnosi d'aquest és prou senzill: en  oscultar-te, el metge escolta el bufit i et fa un electrocardiograma on es veu el bufit i la zona afectada del cor.
Els símptomes que et poden fer pensar que tens un bufit cardiac són .
  • Intolerància a l'esport;  de seguida t'ofegues
  • Acceleració del ritme cardíac
  • Dolor al pit
  • Dificultats respiratòries.

Per a les dolències benignes no hi ha tractament, però si és maligne es pot tractar amb medicaments o realitzar cirurgia cardiovascular per a solucionar el problema.
La forma de prevenir aquesta dolència és realitzar esport i mantenir una dieta equilibrada
Ací vos deixe uns vídeos del "You Tube" al primer podeu escoltar el batec d'un cor normal i al segon un cor que presenta un bufit cardíac, y un parells de webs molt interessants 1 i 2
Espere que això satisfaça la vostra curiositat sobre el bufit cardíac

1 comentari:

Paula Server ha dit...

Moltes gràcies Guillem, m'ho has aclarit tot.